Μάνδρα

Το camping Natura σας καλωσορίζει στο όμορφο χωριό της Μάνδρας.

Κατοικείται από τους φιλόξενους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας που ήρθαν συγκεκριμένα από την πόλη ΣΕΡΝΤΙΒΑΝ της περιφέρειας Αντάπαζάρ της Βιθυνίας.
Οι συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες ήταν τραγική, με πολύ κόπο και θυσίες κατάφεραν να οργανώσουν το χωριό και να δώσουν πνοή στον τόπο. Ακολούθησαν δύσκολες εποχές με τον πόλεμο, που οδήγησαν το χωριό στη δυστυχία.

Γρήγορα όμως και μετά τον εμφύλιο πόλεμο η Μάνδρα επανέκτησε τις δυνάμεις της και ανέπτυξε γρήγορους ρυθμούς προόδου, μέχρι τη σημερινή εποχή.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της ιστορικής διαδρομής της Μάνδρας, είναι τα σπάνια κειμήλια, βιβλία ,προσωπικά αντικείμενα και άλλα είδη μεγάλης αξίας, που με πίστη και λατρεία ήταν τα πρώτα που επέλεξαν να φέρουν  μαζί τους οι πρόσφυγες.

Του Αγίου Γεωργίου, γιορτάζει το παρεκκλήσι που βρίσκεται έξω από το χωριό και που είναι το πρώτο που χτίστηκε κατά τον εποικισμό της περιοχής. Στις 20 Ιουλίου του Προφήτη Ηλία, γιορτάζει η εκκλησία του χωριού ενώ παράλληλα γίνονται και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως και του Αγίου Πνεύματος. Ακόμη στη Μάνδρα βρίσκονται οι λίμνες Λάφρη και Λαφρούδα. Επίσης στο χωριό θα βρείτε την περίφημη πέτρα της Μάνδρας με τα ζεστά χρώματα, από την οποία χτίστηκαν τα αρχαία Άβδηρα και σήμερα συνεχίζει να διακοσμεί τα σπίτια της περιοχής.