2η Μέρα: Αρχαία Άβδηρα-Πόρτο Λάγος-Βιστωνίδα

Η περιήγηση ξεκινά με ένα σταθμό στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων και στη συνέχεια στο αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων, που βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, οπού κανείς μπορεί να θαυμάσει μοναδικά εκθέματα. Στη συνέχεια της επίσκεψης στο μουσείο, κατευθυνόμαστε προς το Πόρτο Λάγος, μέσω δύο εναλλακτικών διαδρομών, είτε μέσω της παραλίας των Αβδήρων, είτε μέσω των συγχρόνων Αβδήρων προς - Νέα Κεσσάνη- Πόρτο Λάγος.

Ακολουθώντας την πρώτη διαδρομή, κατευθυνόμαστε προς τη μικρή παραλία του Αϊ Γιάννη και στη συνέχεια τη παραλία Μάνδρας, όπου βρίσκεται το Camping Natura.  Η ίδια διαδρομή μας φέρνει στο Πόρτο Λάγος, όπου κάθε Κυριακή στο χώρο του Λιμανιού γίνεται μεγάλο παζάρι με  πάρα πολλά προϊόντα.

Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από τα σύγχρονα Άβδηρα προς Ν.Κεσσάνη- Πόρτο Λάγος, δίχως να περάσουμε από τον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Λίγο πιο έξω από το Πόρτο Λάγος απέναντι από το παραλιακό πευκοδασύλλιο, βρίσκεται το Κέντρο Ενημέρωσης της λίμνης Βιστωνίδας, που παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και προετοιμάζει τον επισκέπτη για την επίσκεψη στη λίμνη Βιστωνίδα

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στον οικισμό του Πόρτο Λάγος και στο εκκλησάκι του Αϊ Νικόλα στη λίμνη Βιστωνίδα ιδανικός τόπος για παρατήρηση παρυδάτιων πουλιών όπως Φοινικόπτερα, Ερωδιούς, Πελεκάνους, Πάπιες, Αβοκέτες, Φαλαρίδες.